Vrijwilligersondersteuning

In team vrijwilligers & patiëntenparticipatie werken ruim vijftien mensen samen om vrijwilligers van het Longfonds en het participeren van patiënten in het werk van het Longfonds te ondersteunen. 

Op het bureau van het Longfonds werkt een aantal mensen specifiek voor het ondersteunen van vrijwilligers. Er is administratieve ondersteuning voor de correspondentie met vrijwilligers, de organisatie van belangrijke vergaderingen en bijeenkomsten en het relatiebeheer.

Er zijn projectleiders die nauw samenwerken met vrijwilligers voor projecten zoals Longpunt of beheren van de regiowebsites. Welke medewerker u kunt benaderen voor welk thema kunt u bespreken met de relatiemanager in uw regio. Vanuit communicatie wordt er een vrijwilligersnieuwsbrief gemaakt en verzonden, de digitale nieuwsbrief gecoördineerd en de website. En niet te vergeten alle materialen die voor Longpunt en andere activiteiten worden verspreid.

De verschillende onderwerpen, zoals belangenbehartiging, lotgenotencontact en voorlichting informatie, presentaties en ideeën zijn uitgebreid te vinden op deze vrijwilligerssite.

tien relatiemanagers

Er zijn tien relatiemanagers die de brug vormen tussen het bureau en de vrijwilligers. Zij hebben in het land rechtstreeks contact met regio's en de vrijwilligers die daar actief zijn. Zij zijn voor hun werk veel onderweg om overal in het land vrijwilligers te ontmoeten en te faciliteren in hun werk.

Ze heten nieuwe vrijwilligers welkom en zijn als geen ander op de hoogte van wat er gebeurt in de regio. Wie ze zijn en voor welke delen van het land zij zich inzetten vindt u op de contactpagina.