Longfonds beleid

Om uw werk als vrijwilliger te kunnen doen, heeft u vaak meer achtergrond informatie nodig over de verschillende thema's van het Longfonds, zoals:

Factsheets Bewegen

Hoeveel patiënten bewegen voldoende, hebben patiënten behoefte aan ondersteuning bij bewegen, krijgen patiënten advies over bewegen en is dit advies op maat, wat is de belangrijkste reden dat patiënten niet meer bewegen?
Lees hier meer over bewegen

Individueel zorgplan

Als Longfonds vinden we het Individueel Zorgplan erg belangrijk, omdat in het IZP de doelen waar de patiënt aan wil werken centraal staan. Dit zijn niet alleen medische doelen, maar ook een sociaal doel. Zowel de zorgverlener als de patiënt spelen een belangrijke rol in het individueel zorgplan.
Lees hier meer over het individueel zorgplan IZP

 
Innovatie in de zorg: ehealth

Online is er steeds meer mogelijk voor mensen met een longziekte. Denk bijvoorbeeld aan een app op uw mobiele telefoon, aan het online bestellen van medicijnen of aan het inloggen op uw eigen zorgoverzicht. Het Longfonds gaat mee met deze innovatie en neemt steeds vaker deel aan e-health-projecten.
Lees hier meer over e-health  

 
Wmo

Het Longfonds ondersteunt belangenbehartigers die zich inzetten voor een goed Wmo-beleid van hun gemeente. Vrijwilligers van het Longfonds zitten in verschillende lokale Wmo-platforms.
Lees hier meer over de Wmo