Kom in actie in uw regio

Natuurlijk kunt u ook in actie komen in uw eigen regio. Hiermee helpt u mee onze dromen waar te maken. Het Longfonds wil kapotte longen repareren, een vaccin tegen astma en een betere behandeling voor ernstige longziekten. 

WAARBIJ U KUNT HELPEN

Er zijn een aantal kant-en-klare acties die u zo kunt oppakken in uw regio. Daarnaast zijn er ook regelmatig iniatieven in uw regio waarbij u kunt helpen, denk aan het in ontvangst nemen van een cheque namens het Longfonds of helpen bij een activiteit of evenement.

Start een statiegeldactie in uw supermarkt

In vrijwel elke supermarkt kunnen statiegeldflessen worden ingeleverd. Veel supermarkten staan open voor initiatieven om statiegeldbonnen in te zamelen voor goede doelen. Voor het Longfonds is dit een unieke kans voor een statiegeldactie van de plaatselijke supermarkt. Ook u kunt bij uw supermarkt statiegeldbonnetjes in halen voor het Longfonds! Kijk hier voor meer informatie.

Zamel textiel in

Weet u een locatie waar een kledingcontainer neergezet kan worden? Denk aan het bedrijf waar u werkt, de sport- of muziekvereniging, het buurtcentrum of de school van uw (klein)kinderen. Zorg ervoor dat het Longfonds een kledingcontainer neer mag zetten op uw werk, school of sportvereniging. Voor iedere ingezamelde kilo textiel ontvangt het Longfonds een vergoeding. Lees hier hoe u dit kunt doen.

Help mee met andere initiatieven

In vrijwel iedere regio vinden er regelmatig activiteiten plaats waarbij hulp nodig is. Dit kan van een cheque in ontvangst nemen bij een sponsoractie tot aan helpen bij een sportieve middag. Vind u het leuk om eens bij evenementen of andere acties te helpen in uw regio? Dat kan! Laat het ons weten via actie@longfonds.nl en wellicht neemt u binnenkort een cheque in ontvangst namens het Longfonds!

Help mee aan een rookvrije generatie

Kinderen moeten rookvrij kunnen opgroeien. Daar horen ook rookvrije schoolterreinen, kinderopvanglocaties en speeltuinen bij. En u kunt daarbij helpen in uw regio. Samen met u gaan we op weg naar een rookvrije generatie

ZELF EEN ACTIE STARTEN?

Natuurlijk kunt u ook een eigen sponsoractie opzetten. Hoe u in actie kunt komen, bepaalt zelf. Ook maakt de grootte van de actie niet uit, alle donaties helpen in de strijd voor gezonde longen. U hoeft een actie niet alleen op poten te zetten. U kunt er ook een gezellig uitje met vrienden van maken of met collega’s om het team te versterken. Bovendien kunt u met uw sportclub of vereniging in actie komen. Denk bijvoorbeeld aan een bingo, mini-markt, longenquiz of sponsorloop in uw regio. Kijk gerust eens op onze actiepagina, voor inspiratie van onze andere actievoerders.

Als u een sponsoractie wilt organiseren in uw regio, dan denken we graag met u mee hoe u dit het beste kunt doen. Neem gerust contact met ons op via actie@longfonds.nl of (033) 43 41 296.

ACTIEWEBSITE GEZONDELONGEN.NL

Om uw actie te ondersteunen heeft het Longfonds een actiewebsite beschikbaar. Vanuit deze pagina verstuurt u e-mails naar uw adresboek en kunt u berichtjes plaatsen op andere websites. Zo vraagt u mensen uit uw eigen netwerk om uw sponsoractie te steunen. Maak nu uw eigen pagina aan op gezondelongen.nl

PROMOTIEMATERIALEN

Om uw actie zichtbaar te maken, hebben we divers informatie- en promotiemateriaal beschikbaar, zoals een actielogo, ballonnen, vlaggen, buttons, giftenbox, Longfonds sportshirt en foldermateriaal. Bent u een actie gestart en heeft u interesse in ons promotiemateriaal? Neem contact op via actie@longfonds.nl of (033) 43 41 212. Op onze website kunt u ook diverse sjablonen downloaden die uw actie kunnen helpen, zoals een voorbeeld van een persbericht of sponsorformulier.  Maak gebruik van onze giftenbox om gemakkelijk geld in te zamelen voorafgaand of tijdens uw actie. Binnenkort een jubileum of verjaardag? Vraag hiervoor op onze website het feestpakket aan, met daarin een giftenbox, ballonnen en vlaggetjes.

Goede voorbeelden