Mijn zoontje Guus vindt het ontzettend leuk om mee te collecteren! Noor van Muiswinkel uit Utrecht

Collecteren

De jaarlijkse collecte is een belangrijk onderdeel van het werk van het Longfonds. In mei organiseerden we een online collecte. Tijdens deze collecte haalden we samen een prachtig bedrag van bijna 500.000 euro op! 

Hoewel we erg blij zijn met de opbrengst van de online collecte, is die 1,4 miljoen euro minder dan dat we met de huis-aan-huis-collecte verwachtten op te halen. Hierdoor is een deel van onze plannen om baanbrekend onderzoek te financieren op de tocht komen te staan. Daarom zijn we gaan kijken naar mogelijkheden om dit jaar toch een huis-aan-huis-collecte te organiseren.

De inhaalcollecte: collecteren van 12 tot en met 24 oktober

Stichting Collecteplan heeft ons, en andere goede doelen die in de periode maart tot juni niet huis-aan-huis konden collecteren, de mogelijkheid gegeven om de huis-aan-huis-collecte in het najaar in te halen. Dit noemen we de ‘inhaalcollecte’. Deze zal plaatsvinden in de herfstvakantie, tussen 12 tot en met 24 oktober 2020.  

Lopen met elkaar, voor elkaar

Voor deze speciale gelegenheid bundelen we onze krachten met die van de Hartstichting en ReumaNederland. Samen organiseren en lopen we de inhaalcollecte. We laten corona ons belangrijke werk niet verstoren en komen in actie om geld op te halen voor noodzakelijk onderzoek. 

In het najaar lopen we dus met elkaar, voor elkaar! Voor de gezondheid van iedereen, en in het bijzonder voor alle mensen met een longziekte, hart- en vaatziekte of een reumatische aandoening. Helpt u ook mee? Dat kan op allerlei manieren: als collectant, organisator, regiocoördinator of vanuit huis.

Word collectant

U kunt al collecteren voor zo’n twee uurtjes per jaar. En de meeste collectanten lopen gewoon in hun eigen wijk. Wilt u meer informatie? Bel dan naar (033) 43 41 287 of meld u direct aan als collectant. 

Word collecte-organisator

Kunt u goed organiseren? Word dan aan als collecte-organisator! Als u de collecte organiseert zorgt u ervoor dat de collecte soepel verloopt in de u aangewezen wijk. U verdeelt de straten, belt de collectanten over het brengen en halen van de collectebus en telt en stort het opgehaalde geld. Een organisator is meestal een paar avonden voor en na de collecteweek aan het werk. Meld u direct aan als collecte-organisator.

Word regiocoördinator

Bent u een netwerker en vindt u het leuk om contact te onderhouden met een groep organisatoren? Dan is regiocoördinator misschien iets voor u. U bent in de regio het aanspreekpunt voor de collecte. Geïnteresseerd? Neem dan contact op met de collecte-administratie via 033 4341287 of via collecte@longfonds.nl.

Word online collectant

Wist u dat het ook mogelijk is om vanuit huis te collecteren? Dat kan met een gepersonaliseerde online collectebus. Zo kunt u heel eenvoudig uw vrienden, kennissen en familie om een bijdrage vragen voor de strijd tegen longziekten. Maak nu uw online collectebus.