Zelfzorg Ondersteund ambassadeurs

Lees het verhaal van ambassadeur Wim die zelf de regie over zijn eigen gezondheid heeft genomen.

Longfonds is deelnemer in het landelijke programma Zelfzorg Ondersteund! De coöperatie Zelfzorg Ondersteund! (ZO!) is een samenwerkingsverband van patiëntenverenigingen, zorgaanbieders en zorgverzekeraars. Samen maken zij zich sterk voor de invoering en opschaling van ondersteunde zelfzorg/zelfmanagement in Nederland. Dit om mensen te helpen meer regie te nemen op het gebied van hun eigen gezondheid. Een aantal van onze vrijwilligers is actief voor ZO! als Kom Verder ambassadeur. Dit zijn mensen met een chronische aandoening die zelf de regie hebben genomen en hun gezondheid actief verbeterd hebben. Voorlopers die andere kunnen inspireren. Omdat het ongelofelijk belangrijk is dat mensen met een chronische longziekte goede voorbeelden zien en deze onderling delen. Ook voor zorgverleners is dit vaak de belangrijkste stimulans om hun werkwijze aan te passen en zo mensen met een chronische ziekte nog beter te ondersteunen.

Lees het verhaal van ambassadeur Wim die zelf de regie over zijn eigen gezondheid heeft genomen door te stoppen met roken en in beweging te komen. Waarom? Omdat hij nog een tijd in de buurt van zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen wil blijven.

yo
CAPTCHA
Anti-spam maatregel om te testen of u een computer bent of niet
Reacties (2)

Beste Robbie,

Verwarring valt wel mee.
Organisatie is geen afkorting die gebruikt gaat worden.
wel de volgende naam gaat nu gebruikt worden en uitgerold.
"Kom verder Ambassadeur"
Ben er zelf ook 1 van geworden, komende tijd zal je er zeker meer van gaan horen, veel Longpatiënten werken hieraan mee

Perfect initiatief, maar als bewoner van Amsterdam-Zuidoost en inderdaad Zuidoost is er afgehaald, een paar jaar geleden.

Maar in ZO zijn nog veel organisatie die ZO gebruiken en daar mee is het verwarring te top!

voorbeelden

venZO
PbaZO
oZO
ZOIIZO