Vrijwilligersdag 2018: ontmoeten, leren en inspireren

Op 3 november organiseerden we onze eerste vrijwilligersdag. Een dag om onze vrijwilligers in het zonnetje te zetten en te leren van elkaar.

Van onze ruim 600 vrijwilligers kwamen zo’n 80 vrijwilligers vanuit het hele land bijeen. Het was een bont gezelschap: er waren LED-vrijwilligers, collectevrijwilligers, vrijwilligers van de Longpunten, uit de regio, enzovoorts. Marieke Barendrecht, communicatie-adviseur van het Longfonds: ‘Het was heel mooi om verschillende vrijwilligers, die zoveel voor het Longfonds betekenen, samen te zien. Ik heb genoten!’ Ook vrijwilliger Martijn Bak was enthousiast: ‘Het was een heel leuke, leerzame en motiverende dag.’

Meedenken en mondharmonica spelen

De dag bestond uit een combinatie van inhoud, activiteit en ontmoeten. Zo waren er workshops als ‘samenwerken in de regio: hoe ziet dat eruit?’ en ‘in actie voor een rookvrije generatie’. Bezoekers konden ook in beweging komen tijdens een workshop ‘Slowsports’ en  mondharmonica spelen. Ook luisterden vrijwilligers naar hoe je bij het Longfonds kunt meedenken over het beleid in één van de zogenoemde ‘meedenkgroepen’. Na de presentatie van dr. Hermelijn Smits over haar onderzoek voor het Longfonds, kon men ook bij de 'cross-over' zijn: de bijeenkomst van al onze meedenkende vrijwilligers en de directie. Hier werden de meedenkresultaten over beleidsthema’s met elkaar gedeeld.

Een 8,4!

Na afloop konden vrijwilligers via een enquête laten weten wat ze van de dag vonden. Daar kwamen nuttige tips uit die we meenemen voor de vrijwilligersdag van volgend jaar. Zo mocht van vrijwilliger Joop van Hoek het Longfonds de dag wel wat meer promoten ‘zodat er niet 100 maar 500 vrijwilligers zich geroepen voelen om naar deze dag te komen’, vindt Joop. Gemiddeld werd de dag beoordeeld met een 8,4! Daar zijn wij heel blij mee en hopen volgend jaar natuurlijk op een nog hogere opkomst!  

yo
CAPTCHA
Anti-spam maatregel om te testen of u een computer bent of niet
Reacties (2)

Ha Jetty, hopelijk bent u er volgend jaar wel bij! Het klopt inderdaad dat er eerdere vrijwilligersdagen zijn geweest, maar dit was de eerste die ook met collectevrijwilligers werd georganiseerd. Dit valt onder het anders samenwerken in de regio.

Ik kon dit jaar helaas niet , maar er waren in't verleden toch ook vrijwilligers dagen ?? Dus dit was niet de eerste .
Sinds ong.8 jaar vrijwiller dus even goed kijken de hoeveelste Vrijwilligersdag dit echt is , want voor de vroegere organisatie is dit niet aardig .