Vooraankondiging symposium 26 september 2017

Jaarlijks organiseert het Steunpunt Cliënteninitiatieven en het Huis voor de Zorg met de Universiteit Maastricht de module “Adoptie van een Patiëntenorganisatie”.
Een module waarin studenten van de Universiteit Maastricht (2e jaars bachelor opleiding Gezondheidswetenschappen) patiëntenorganisaties in Limburg “adopteren”.

Doel van die module is om jonge studenten in aanraking te brengen met het patiëntenperspectief en het fenomeen patiëntenorganisatie. Hoe is het om ziek te zijn, een beperking te hebben…? Wat is een patiëntenorganisatie en welke functie heeft zo’n organisatie in het leven van iemand die ziek is of een beperking heeft.

Dit jaar doen zo’n 50 studenten mee aan de module. Die loopt van begin september tot eind oktober.
De provinciale afdelingen van het Longfonds en De Hart & Vaatgroep doen ook dit jaar mee aan de module, net als zo’n 15 andere patiëntenorganisaties uit Limburg.

Ieder verhaal doet er toe

Ieder mens zit vol met verhalen. Iemand met een beperking of een ziekte heeft verhalen over hoe die beperking of ziekte zijn leven bepaalt. Maar hij/zij heeft ook verhalen die universeler zijn…

Studenten hebben verhalen over hun leven als student, hoe de studie hen bezig houdt. Maar ook zij hebben verhalen die universeler zijn. Misschien zitten in hun verhalen ook wel elementen die met gezondheid (van henzelf of van een naaste) te maken hebben.

Graag nodigen de provinciale afdelingen van het Longfonds en De Hart & Vaatgroep samen met het Steunpunt Cliënteninitiatieven van het Huis voor de Zorg u uit voor een bijeenkomst met het thema: “kom op verhaal”

Datum: dinsdag 26 september 2017 van 13.00 – 16.00 uur

Locatie: De Sint-Janskerk , bij het Vrijthof in Maastricht

Henk Hofman, verhalenverteller en docent in de methodiek van het verhalen vertellen zal deze middag verzorgen.

Doel van het symposium is interactie op gang te brengen tussen de studenten en de mensen van de patiëntenverenigingen.

Uitgangspunten zijn:

  • Je verhaal doet er toe.
  • De manier waarop je vertelt doet er toe.
  • Hoe je luistert doet er toe.

In een inleiding zal Henk Hofman de bezoekers houvast geven rond verhaalopbouw, wat maakt een verhaal tot een verhaal ? Hij zal ingaan op de vertelkunst. Hoe de (vertel)toon de muziek maakt. Hij zal wegwijs maken waarover je kunt vertellen, wat mogelijke onderwerpen kunnen zijn. Maar ook wat goede luistervaardigheden zijn.

Een verhaal vraagt immers niet alleen dat het verteld wordt, maar ook dat er naar geluisterd wordt.

Tenslotte zullen de bezoekers in kleine groepjes hun verhalen met elkaar delen.

Voor deze manifestatie wordt u als lid van de provinciale organisaties van het Longfonds of  Hart & Vaatgroep van harte uitgenodigd, in deze mooie sfeervolle locatie in hartje Maastricht.

Maar ook de 50  studenten die in die periode midden in de module zitten zijn nadrukkelijk uitgenodigd. Verder zullen de bestuursleden van de andere aan de module deelnemende patiëntenorganisaties aanwezig zijn.

Praktische informatie:

  • Ontvangst vanaf 12.30 uur, programma start om 13.00 uur
  • De bijeenkomst is gratis voor leden. U wordt ontvangen met koffie en thee, en een stuk vlaai.
  • De Sint Janskerk ligt midden in Maastricht. Maastricht is goed te bereiken met openbaar vervoer. Komt u met de auto dan is er op twee locaties een P&R-mogelijkheid, die u de gelegenheid biedt om zeer goedkoop met openbaar vervoer in het centrum te komen van Maastricht. Met Q-Park in Maastricht wordt gekeken in hoeverre goedkoop parkeren mogelijk is in de garage onder het Vrijthof.
  • Aanmelden kan op het bijgevoegde aanmeldingsformulier.

Informatie

Voor algemene informatie kunt u bellen of mailen met dhr. Roel Sillen van het Huis voor de Zorg, 046 420 8152 of roel.sillen@huisvoordezorg.nl of sanne.kusters@huisvoordezorg.nl.

Aanmelden kan door het aanmeldingsformulier, wat bij uw uitnodiging verstuurd wordt,  te retourneren aan mw. Brigitte de Vries, Huis voor de Zorg, brigitte.devries@huisvoordezorg.nl
Na aanmelding krijgt u een bevestiging toegestuurd.

Met vriendelijke groeten, namens alle deelnemende organisatoren,

Roel Sillen
Adviseur Huis voor de Zorg

yo
CAPTCHA
Anti-spam maatregel om te testen of u een computer bent of niet