Verslag informeel deel Ledenraad van 24 september 2016

Deze extra Ledenraad stond helemaal in het teken van de nieuwe organisatievorm voor de patiëntenvereniging Longfonds en de stichting Longfonds. Bestuurslid Jacqueline Springvloet Dubbeld nam ons, met een inspirerende presentatie, nog eens mee door het proces. Voor wie doen we het eigenlijk? Voor een kleinkind, voor mij vrouw, voor de 1 miljoen mensen met een longziekte. En wat doen we dan? 

We organiseren activiteiten, brengen mensen bij elkaar of zitten in het bestuur. Allemaal doen we het voor iemand anders en doen we andere dingen, maar dat doen we wel samen! Daar zit de kracht van het Longfonds. Een nieuwe organisatievorm moet juist dat mogelijk maken. Samengaan in één stichting lijkt de vorm te zijn die ons het meeste ruimte geeft om lokaal sterk te blijven en tegelijkertijd te vernieuwen om zo sterk de toekomst in te gaan.

Jacqueline gaf uitgebreid antwoord op alle vragen en signalen die voorafgaand aan de vergaderingen binnen waren gekomen.

Aan het eind van de vergadering heeft de Ledenraad unaniem voor de verdere uitwerking gestemd. Wat betekent dit? In de komende maanden wordt door het bureau samen met enkele leden uitgewerkt wat deze verandering concreet betekent. Wilt u ook meedenken, neem dan contact op met Mariena de Vries (marienadevries@longfonds.nl).

We maken een eerste ‘bouwtekening’ van de nieuwe organisatie. Deze bouwtekening wordt 10 december aan de Ledenraad voorgelegd. Dan wordt er besloten of dit goed genoeg is om toe te werken naar een definitieve besluitvorming op de Ledenraad van 18 februari 2017.

Tijdens het informele deel van de vergadering keken we op een grappige manier naar hoe de stemming nu is in de verschillende rayons. We gebruikten het weerbericht als metafoor om ons gevoel bij dit proces uit te drukken. En dat leverde een zonnige weerkaart op! Met hier en daar een wolkje voor de positief kritische houding die we houden met elkaar. Over de weersverwachting voor de komende tijd is iedereen het eens, we gaan een mooie tijd tegemoet!

Op de pagina van de ledenraad kunt u de presentaties van de bijeenkomst van 24 september bekijken.

yo
CAPTCHA
Anti-spam maatregel om te testen of u een computer bent of niet