Stand van zaken expeditie eind 2017

Op 1 januari 2018 zullen de Longfonds stichting en de Longfonds patiëntenorganisatie samen verder gaan als één stichting. Tijdens de laatste Ledenvergadering in februari hebben we afgesproken dat we eind 2017 nog één keer een bijeenkomst organiseren met de commissieleden. 

Deze bijeenkomst vindt plaats op zaterdag 16 december. Tijdens deze bijeenkomst zullen we de genomen stappen presenteren én in gesprek gaan over de uitdagingen voor de toekomst. Een belangrijke stap die is gezet is de werving van ervaringsdeskundigen van de meedenkgroepen. We vinden het vanzelfsprekend dat ervaringsdeskundigen (mensen met een longziekte of hun naasten) altijd betrokken zijn bij wat we doen. Dit geldt ook vanaf 1 januari 2018.

Meedenkgroepen

Om dit te organiseren zullen er diverse meedenkgroepen van start gaan. Met deze geheel nieuwe manier van werken geven we patiënten invloed op ons beleid. Iedere meedenkgroep bestaat uit 5 tot 10 ervaringsdeskundigen die het Longfonds adviseren op verschillende beleidsthema’s: wetenschappelijk onderzoek, zorg, preventie en vrijwilligers &  patiëntparticipatie. Zoals u in de vorige nieuwsbrief heeft gelezen zijn we in september gestart met het werven van deelnemers voor de meedenkgroepen. Binnen twee weken ontvingen we maar liefst 100 enthousiaste reacties.

Begin november vinden de selectiebijeenkomsten plaats. Spannend en leuk! In januari zullen de meedenkgroepen voorgesteld worden.

yo
CAPTCHA
Anti-spam maatregel om te testen of u een computer bent of niet