Speciaal programma voor vrijwilligers tijdens Longdagen

Het is een leuk maar vooral interessant dagje uit. Tijdens de Publieksdag van de Longdagen krijgt u het laatste nieuws over longziekten, de beste behandelingen en medische ontwikkelingen door onderzoek. Voor vrijwilligers van het Longfonds vergoeden wij de reiskosten en bent u uitgenodigd voor een speciaal ontmoetingsmoment voor vrijwilligers. Komt u ook op woensdag 10 april?

Wat speelt er allemaal op het gebied van longonderzoek? Tijdens de Publieksdag van de Longdagen krijgt u het allemaal op een begrijpelijke manier uitgelegd. Zo vertelt onderzoeker Letty de Weger hoe u met behulp van een pollensniffer minder last heeft van hooikoorts. Onderzoeker en fysiotherapeut Alex van ’t Hul legt uit hoe mensen met een longziekte kunnen bewegen op een manier die bij hen past. Ook hoort u wat een gekweekte minilong kan betekenen voor de genezing van COPD. Interessant, want dit is het tweede grote onderzoek van Accelerate, het programma waarin het Longfonds internationale onderzoekers samenbrengt om snel een medische doorbraak voor astma en COPD te krijgen.

Wie wint de Publieksprijs?

Zoals elk jaar houden de onderzoekers die genomineerd zijn voor de Publieksprijs een presentatie over hun onderzoek. Welk onderzoek is het beste? U kunt stemmen en meebepalen wie de Publieksprijs van € 2.500,- wint.

Ontmoetingsmoment voor vrijwilligers

Bent u vrijwilliger bij het Longfonds en vindt u het leuk om ervaringen uit te wisselen met vrijwilligers uit andere regio´s? Kom dan voorafgaand aan het officiële programma van 11 tot 12 uur naar dit ontmoetingsmoment. Wilt u hierbij aanwezig zijn stuur dan naast uw aanmelding via weekvandelongen.nl een mail naar longdagen@longfonds.nl

De details

De Longdagen vinden plaats op 10 april in Ermelo. Voor 10 euro kunt u deelnemen aan het publieksprogramma en genieten van een lunch.

Meer informatie over het programma en aanmelden

yo
CAPTCHA
Anti-spam maatregel om te testen of u een computer bent of niet