Serious Request 2016: Deel uw kennis over longontsteking

3FM Serious Request en het Rode Kruis vragen dit jaar aandacht voor een stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist: longontsteking. Elk jaar sterven er wereldwijd meer dan 900.000 jonge kinderen aan een longontsteking. Kinderen die eenvoudig te redden zijn met de juiste behandeling en goede informatie. 

Het Longfonds stelt haar voorlichtingsmaterialen en haar netwerk beschikbaar. Het Rode Kruis kan onze expertise inzetten en naar de Advieslijn doorverwijzen bij inhoudelijke medische vragen. Bij de start 18 december zetten we onze social media in om de actie te steunen. Woensdag 21 december besteden we via social media nogmaals aandacht aan de actie en zetten tussen 20-21uur de Advieslijn open om vragen over longontsteking te beantwoorden.

Er komen nu al veel verzoeken van scholen om informatie en interviews. Daar proberen we vrijwilligers in de regio in te zetten. Word je benaderd voor een activiteit rondom Serious Request, laat het ons weten. Ook horen we graag als beschikbaar bent, zodat we verzoeken die hier binnenkomen, weer kunnen koppelen aan een vrijwilliger! Dit kun je doorgeven aan: Annabel van den Oever.

Toolkit
Welke materialen zijn beschikbaar:

Website

Alles over longontsteking bij kinderen:

Wil je meer weten over longontsteking bij volwassenen:

Wil je alles weten over het ontstaan en de werking van de longen:

Brochure

‘RS virus en longontsteking bij kinderen’. Via de webwinkel is deze ook als printversie te verkrijgen.
Digitale Folder ‘Longontsteking’ (volwassenen). 
Digitale brochure ‘Hoe herstel ik van een longontsteking’

yo
CAPTCHA
Anti-spam maatregel om te testen of u een computer bent of niet