Longpunt Dirksland geopend

Longpunt Dirksland op 9 maart 2017 onder grote belangstelling geopend

Opening:

Meer dan 40 bezoekers kwamen af op de opening van Longpunt Dirksland. Longarts mevrouw J. Herbrink van het Van Weel Bethesda ziekenhuis en de heer P. de Vries, huisarts te Stellendam, gaven een voorlichting over longziekten: Waar komen mijn klachten vandaag en wat kan ik eraan doen?

Vragen:

Aan de hand van vragen aan de bezoekers kwamen onderwerpen als benauwdheid, slijm en longaanval aan de orde.  Zo legde longarts Herbrink uit dat de kleur van slijm heel belangrijk is om te herkennen of er een ontsteking in de longen is. Veel longpatiënten hebben de neiging ‘het nog even aan te kijken’ als ze zich niet goed voelen. Beide artsen onderstreepten het belang van het snel actie ondernemen. Hoe sneller je een longaanval kunt onderdrukken, hoe sneller je herstelt en hoe minder de terugval in je gezondheid na afloop is.

Naast de toelichtingen werd de gelegenheid om ervaringen te delen en vragen te stellen voluit benut door de bezoekers.

De openingshandeling, het aansnijden van de taart, werd verricht door Larissa Exalto, projectleider van het Longfonds en de heer de Vries, die naast huisarts, ook voorzitter van Zorggroep Haringvliet is.

Volgende bijeenkomst:

De volgende Longpunt bijeenkomst in Dirksland is op 11 mei 2017:

Medicijngebruik: Doe ik het goed?
Mevr. L. Alfing, longverpleegkundige in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, Dirksland en mevr. I. Eigenraam, praktijkondersteuner huisartsenpraktijk Stellendam

Lees meer

yo
CAPTCHA
Anti-spam maatregel om te testen of u een computer bent of niet