Longfonds expeditie: start eerste Meedenkgroep

Om patiënten inbreng binnen het nieuwe Longfonds een goede plek te geven, worden er dit jaar Meedenkgroepen samengesteld. Vijf groepen met mensen met een longziekte of naaste van iemand met een longziekte. Zij gaan vanaf het begin meedenken over de vorming van het beleid van het Longfonds. Eind december moeten deze Meedenkgroepen gevuld zijn met mensen met die ervaringskennis. 

De vijf verschillende Meedenkgroepen zijn:

  • Governance
  • Zorg
  • Preventie
  • Participatie en vrijwilligers
  • Wetenschap

We zijn, als eerste, gestart met de werving voor de Meedenkgroep Governance. Vijftien mensen gaven zich hiervoor op. Deze zijn een middag bijeengeweest en kregen groepsopdrachten en stellingen waar ze mee aan de slag gingen. Dit deden we om een goed beeld te krijgen welke kwaliteiten de deelnemers hadden en op welke manier zij samen werkten. We willen graag een brede afspiegeling in de groepen en gelukkig waren er genoeg aanmeldingen.

Een belangrijk gespreksonderwerp was: wat is  de focus van de Meedenkgroep Governance. Wat is het onderscheid tussen meedenken en toezicht houden? Er ontstonden scherpe discussies, waardoor steeds meer duidelijk werd wat de meerwaarde van de Meedenkgroepen is. De middag werd afgesloten met een speeddate met één van de MT leden. Dit om op een goede manier een selectie te maken. Wie kan zorgen dat de stem van de patiënt het beste geborgd wordt binnen de koers van het Longfonds.

De invulling van de andere Meedenkgroepen start eind september. Houd de volgende nieuwsbrief goed in de gaten.

yo
CAPTCHA
Anti-spam maatregel om te testen of u een computer bent of niet