Klapkoek, De Puffers en Doorzetters

Feestelijke afsluiting van 2e jaar Longpunt Sittard

Op 11 mei sloten vrijwilligers en vaste bezoekers van Longpunt Sittard het seizoen af met een gezellige bijeenkomst op de Ophovenerhof. Een prachtige carré-boerderij, gebouwd in het jaar 1406! En voor velen een plek met jeugdsentiment, omdat ze er als kind al samen met ouders of grootouders op bezoek gingen. Het was een warme stralende dag en we waren dan ook blij dat er voor ons twee lange tafels in de schaduw gereserveerd waren.

Bij de Longpunten zorgen we altijd voor een mooie combinatie van leerzaam en gezellig en bij deze laatste bijeenkomst was dat niet anders: na een lekkere kop koffie of thee met een huisgemaakt stukje vlaai werden de bezoekers verdeeld in 3 groepen, elk begeleid door een vrijwilliger. De eerste opgaaf was: verzin een leuke naam voor je team. Dat leverde al originele namen op: Klapkoek, De Puffers en de Doorzetters!

De bedoeling was dat elke team daarna en klein wandelparcours door de moestuin aflegde. Tussendoor kon er gestopt voor het beantwoorden van een vraag. Daarmee konden we testen hoeveel er was blijven hangen van de onderwerpen die dit jaar bij Longpunt zijn behandeld. Longverpleegkundige Ellen en fysiotherapeut Edwin waren in de buurt om de deelnemers zo nodig te ondersteunen! Zij maakten ook deel uit van de jury, die na afloop de vragenlijst kritisch beoordeelde!

Het werd een nek-aan-nek race maar De Puffers wonnen met 1 punt voorsprong; voor de deelnemers van dit team was er een leuke prijs in de vorm van een versnapering uit de boerderijwinkel. Kortom: een geslaagde middag, met dank aan de organisatoren en de medewerkers van de Ophovenerhof.

We wensen iedereen een mooie zomer toe en zien jullie graag weer terug op 7 september. We starten dan het nieuwe seizoen met “Bewegen met behulp van de Beweegmonitor”. 

yo
CAPTCHA
Anti-spam maatregel om te testen of u een computer bent of niet