'Je bent wel gek dat je vrijwilliger bent!'

Zaterdag 3 november: Vrijwilligersdag 2018.  Jij komt toch zeker ook?

Vind je het leuk om collega-vrijwilligers te ontmoeten, te delen en te leren van elkaar? Kom dan vooral naar de Vrijwilligersdag op 3 november.

Als vrijwilliger ben je niet alleen onmisbaar voor het Longfonds, maar ook voor meer dan een miljoen mensen met een longziekte. Want samen strijden we voor gezonde lucht en gezonde longen. Of je nu actief bent bij de collecte, in de regio of landelijk een bijdrage levert, er is heel wat uit te wisselen met en te leren van elkaar!

Daarom nodigen we je graag uit voor de Vrijwilligersdag op zaterdag 3 november. Die vindt plaats op het kantoor van het Longfonds in Amersfoort*. Met als thema 'Je bent wel gek dat je vrijwilliger bent!' zorgen we voor een afwisselende dag voor en door vrijwilligers. Dr. Hermelijn Smits komt vertellen over het onderzoek ‘vaccin tegen astma’ en er zijn verhalen van vrijwilligers en bijzondere onderwerpen die spelen in het hele land. Wil je er de ochtend, middag of hele dag bij zijn? Alles kan!

*Je reiskosten worden vergoed.

Ochtend, middag of hele dag? Kies maar!

De dag is verdeeld in drie delen en je kunt zelf kiezen wanneer je erbij wilt zijn. Het gezamenlijke gedeelte is tijdens de lunch.

  • Start van de dag is om 10.30 uur. Gevolgd door een aantal inhoudelijke en verrassende workshops door en met andere vrijwilligers. 
  • Lunch is van 12.30 tot 13.30 uur met met een presentatie van dr. Hermelijn Smits. 
  • Daarna gaan we verder met de workshops.  We starten om 13.30 uur. Om 15.30 uur sluiten we de dag af.

Tijdens de lunch zorgt onze bijzondere gastspreker dr. Hermelijn Smits voor veel inspiratie. Zij leidt het internationale onderzoeksteam dat werkt aan een oplossing voor astma. Haar verhaal gaat onder andere over een unieke samenwerking in de strijd voor gezonde longen. Bekijk het voorfilmpje over het werk van dr. Hermelijn Smits.

Waarover wil je meer weten of zelf wat delen?

In de ochtend en middag kun je de keuze maken uit een aantal workshops. Samen met een groep andere vrijwilligers ga je het hebben over een bepaald onderwerp waar je veel mee te maken hebt in je vrijwilligerswerk of waar je meer over wil weten. We hebben al een aantal onderwerpen binnen gekregen. Een kleine tip van de sluier kunnen we hierover vast oplichten. Er is vraag naar informatie over de Longpunten, wat is een meedenkgroep?, samenwerken in de regio, hoe ziet dat er uit? Misschien heb jij ook een onderwerp waar je meer over wil weten of zelf over wil vertellen. Bij je aanmelding kun je al je voorstellen en vragen aangeven. Alvast dank voor jouw ideeën! Als we alle aanmeldingen binnen hebben maken we een selectie en laten we je weten voor welke workshops je je kunt inschrijven.

Wij hopen je natuurlijk te zien op 3 november in Amersfoort.

Aanmelding graag voor 19 oktober 2018.