Hoe gezond is de lucht die u inademt?

We halen meer dan 20.000 keer per dag adem. Helaas is de lucht die we inademen in Nederland op de meeste plekken ongezond. Hoe gezond is de lucht die u inademt?

Luchtvervuiling verergert en veroorzaakt longziekten als astma, COPD en longkanker. Elk jaar belanden in Nederland meer dan 16.000 mensen met spoed in het ziekenhuis en overlijden ruim 5.000 mensen door ongezonde lucht.

Onzichtbare zichtbaar maken

De meeste mensen zijn zich echter niet bewust van de gevaren. Luchtvervuiling is namelijk vaak onzichtbaar. Daarom wil het Longfonds met een campagne mensen bewust maken van de vieze lucht die zij inademen en het onzichtbare zichtbaar maken.

Nationaal plan – help mee!

Het Longfonds strijdt voor gezonde lucht en gezonde longen. We willen dat niemand in Nederland ziek wordt of overlijdt door de lucht die hij inademt. Daarom pleiten we in Den Haag voor een Nationaal Luchtplan, waarin gezondheid centraal staat en de meest vervuilde plekken worden aangepakt. Dat plan moet er zo snel mogelijk komen. U kunt ons daarbij helpen!

Hoe gezond is de lucht die u inademt?

Check het nu met uw mobiel op longfonds.nl/gezondelucht. Daar kunt u ook uw resultaat delen en anderen oproepen om de check te doen. Hoe meer checks, hoe sterker we samen staan. Want de lucht in Nederland moet gezonder!

Doe de check>>
 
yo
CAPTCHA
Anti-spam maatregel om te testen of u een computer bent of niet