Help mee; Word ook ambassadeur

Longfonds is deelnemer in het landelijke programma Zelfzorg Ondersteund!. De coöperatie Zelfzorg Ondersteund! (ZO!) is een samenwerkingsverband van patiëntenverenigingen, zorgaanbieders en zorgverzekeraars. Samen maken ze zich sterk om mensen in Nederland te helpen meer regie te nemen op het gebied van hun eigen gezondheid. 

Donderdagavond 16 juni was tijdens het ZO! symposium de aftrap van de campagne met Kom verder ambassadeurs.

Kom Verder ambassadeurs zijn mensen met een chronische aandoening die zelf de regie hebben genomen en hun gezondheid actief verbeterd hebben; Mensen die anderen kunnen inspireren. Omdat het ongelofelijk belangrijk is als mensen met een chronische aandoening goede voorbeelden zien en deze onderling delen. Ook voor zorgverleners is dit vaak de belangrijkste stimulans om hun werkwijze aan te passen en zo mensen met een chronische ziekte nog beter te ondersteunen.

Dertien Longfonds ervaringsdeskundigen zijn inmiddels Kom Verder ambassadeur geworden. Zij gaan zich in hun eigen regio actief inzetten om patiënten te stimuleren om actief aan de slag te gaan met hun ziekte en zelf de regie te nemen. Ook zullen zij actief blijven meedenken in het programma ZO!

Tijdens het symposium hebben de ambassadeurs deelgenomen aan de workshops met zorgverleners en zorgverzekeraars. De andere partijen gaven aan dat het heel veel toegevoegde waarde had dat er ditmaal zoveel patiënten bij de workshops aan tafel zaten. Het zorgde voor een andere dynamiek.

Mocht je denken; dat is ook echt iets voor mij: ambassadeur worden, neem dan contact op met Larissa Exalto.

Het streven is om in totaal 200 ambassadeurs met een chronische aandoening te hebben voor deze campagne.

Voor meer informatie zie http://zelfzorgondersteund.nl/

yo
CAPTCHA
Anti-spam maatregel om te testen of u een computer bent of niet