Dam tot Dam FietsClassic: vrijwilliger Margot kwam in actie

Margot van Doesburg (65 jaar) kwam met het Longfonds in contact omdat zij zelf een longziekte heeft. Ze hielp met het opstarten van het Longpunt in Amsterdam-Oost en met het beheren van de regionale website en Facebookpagina. Daarnaast kwam ze ook nog in actie bij de Dam tot Dam FietsClassic.

 “De Dam tot Dam FietsClassic is niet alleen voor en door Amsterdam: het is een groot, sportief evenement voor mensen uit het hele land. Bij de stand van het Longfonds konden mensen ter plekke een blaastest doen bij verpleegkundigen en raden hoeveel longblaasjes een mens heeft. Als vrijwilliger heb ik uiteraard de teams aangemoedigd en ondersteund. Bij de stand spraken we mensen aan en vertelden over het werk van het Longfonds. Er is van alles te doen als vrijwilliger. Ook als je niet op de fiets kunt of wilt stappen. En het is gezellig! Je leert zo ook medewerkers en andere vrijwilligers van het Longfonds kennen.”

Energie doseren

Er zijn heel wat activiteiten waar Margot zich voor inzet. Ze moet haar energie wel doseren, maar dat gaat prima. Ze voelt zich nu eenmaal betrokken bij allerlei onderwerpen die van belang zijn voor mensen met een longziekte. Dat varieert van de Pluim voor de beste sportvereniging (in Amsterdam), voor sport voor mensen met een beperking, maar ook voor de aanpak van luchtvervuiling rondom Amsterdam.

Margot: “Ik zit in de regionale commissie voor het Longpunt. We wilden graag meer en andere mensen bereiken en iets leuks kunnen bieden. Dat lukte prima met een dagje Artis voor 50 mensen. En een quiz met twee longverpleegkundigen. Dat was mogelijk omdat we nog wat subsidie beschikbaar hadden. We weten nu al dat we het seizoen gaan afsluiten in voorjaar 2018 met een kookworkshop.”

“Ik weet zelf hoe zwaar het soms kan zijn om een longziekte te hebben. In het begin was ik vooral op zoek naar dingen die mij goed van pas kwamen. Toen ik zelf wat verder stond, ging ik als vrijwilliger vanzelf meer doen voor en met anderen. Voor iedere vrijwilliger is dat verschillend en je moet doen wat bij je past.”

yo
CAPTCHA
Anti-spam maatregel om te testen of u een computer bent of niet