1ste Lustrum Longpunt Weert

Op woensdag 18 mei 2017 werd het 5 jarig jubileum gevierd van Longpunt Weert.
De bijeenkomst was deze keer georganiseerd bij de Pétanque Club Weert. Naar zeggen de beste Boulesbaan van Limburg!

Na een kop koffie of thee en een lekker stuk vlaai werden we welkom geheten door  Jos Donkers op deze feestelijke bijeenkomst, waarbij zo’n 35 deelnemers aanwezig waren.

Jan Mennen, lid van de Pétanque Club, gaf ons de uitleg over het jeu de boules spel. Hij verdeelde de teams. Er zouden twee rondes gespeeld worden. Aangezien het heel warm was, 31°C, besloten we om maar in één richting te spelen. Daardoor konden we lekker in de schaduw onder de bomen staan of zitten. Er werd heel enthousiast gespeeld, maar na de eerste ronde was het echt tijd voor een drankje, wat was het warm!

Na een pauze gingen we weer aan de slag voor de tweede ronde. Er werden nieuwe teams gevormd. Sommigen gooiden de ballen om de beurt, maar er waren ook groepjes met strenge pétanque regels. Maakte niet uit, het was hartstikke leuk.

Al het gebal resulteerde in de volgende uitslag:

  • 1ste prijs: +24 punten                                    Els Geelen
  • 2de prijs: +19 punten:                                    Henk van Mierlo
  • 3de prijs: + 13 punten:                                   Lisa Winkelmolen
  • poedelprijs dames: -15 punten:                     José Govers
  • poedelprijs heren: -13 punten:                      Theo Dirks

Zij kregen allen een prijs.
De poedelprijs was een heerlijke Galia meloen.

Maar dat was nog niet alles. Jos Donkers had een prachtig koud buffet gemaakt, met van alles erop en eraan. Het was erg lekker. De meeste mensen gingen hun bord voor de tweede keer lekker opscheppen.

Tijdens het buffet werd Willemien Backus door allemaal toegezongen vanwege haar verjaardag. Het was echt feest! Maar dat was nog niet alles. Alle vrijwilligers kregen van Annie Ingeveld namens de deelnemers van het Longpunt nog een cadeautje voor hun tomeloze inzet voor het Longpunt Weert. Wel verdiend!

Rond 17.45 uur besloot Jos Donkers de bijeenkomst met de mededeling dat het eerstvolgende Longpunt plaats vindt op 20 september.

Een geslaagde middag op een prachtige locatie.

yo
CAPTCHA
Anti-spam maatregel om te testen of u een computer bent of niet